De Tuinen van Annevoie

Bezoek de Tuinen van Annevoie en wandel te midden van watervallen, fonteinen en majestueuze, oude bomen. Loop door de bloementuin, het romantische overdekt laantje, de Laan der Verzuchtingen. U vindt er prachtige beelden, formele tuinen, bosschages en een grot. Voor de kinderen is er een houten speeltuin.  Uw hondje mag aangelijnd mee als u dit park wil gaan verkennen.

Betoverende watertuinen

Ook als u geen tuinliefhebber bent, zult u de betoverende watertuinen van Annevoie zeker bewonderen. Deze magnifieke tuinen uit de 18e eeuw, tussen Namen en Dinant, zijn geklasseerd als Waals Erfgoed.

Franse, Engelse en Italiaanse invloeden

Bezoek de tuinen en ervaar een combinatie van Franse grandeur, met Engelse romantiek en Italiaanse verfijning. Het begin van de tuinen ligt omstreeks 1758. Zij werden ontworpen  op basis van drie verschillende filosofieën. De Franse stijl, waarbij de kunst de natuur corrigeert.  De Italiaanse stijl, waarbij de kunst aan de natuur zich aanpast. De Engelse stijl, waarbij de kunst de natuur imiteert.

Het kasteel zelf, dat al sinds 1675 wordt bewoond door de familie Montpellier, is niet opengesteld voor het publiek.

De Orangerie van de Tuinen van Annevoie

De Orangerie van de Tuinen van Annevoie heeft een zeer ruime zaal met overdekt terras en prachtig uitzicht over de Tuinen. Zij serveren 3 menu’s + 1 vegetarisch en zonder gluten menu + 1 kindermenu.

De Brasserie van de Tuinen van Annevoie

De Brasserie verkoopt streekproducten klaargemaakt op grootmoederswijze.  Een “comptoir” met wijn, kaas en streekgerechten in ouderwetse weckpotten geeft u de kans een beetje uit onze streek mee naar huis te nemen.

Toegankelijk voor rolstoelen.

Honden mogen binnen mits aangelijnd.

Gekostumeerden van Venetië
19 + 20 mei van 9.30u tot 18.30u
21 mei van 9.30u tot 17.30u

 

Klik hier voor meer informatie

 

De foto’s zijn van de Tuinen van Annevoie