Dinant, bruisende stad van de saxofoon

 

– De Citadel
 De citadel van Dinant is te bereiken vanuit de stad via een 408 treden tellende trap of met de kabelbaan. Boven vindt u aan de linkerkant een taverne met een grote speeltuin en aan de rechterzijde de citadel met een prachtig uitzicht over de stad.

Notre Dame van Dinant
Op de resten van de eerste kerk is in de 13de eeuw de Collegiale Onze-Lieve-Vrouwekerk van Dinant gebouwd. De binnenzijde met zijn prachtige glas in lood ramen is minstens zo mooi en bijzonder als de buitenzijde van het gebouw.

Dinant, huis van Sax
In Dinant is de uitvinder van de saxofoon Adolphe Sax is geboren. Overal in de stad kom je rijkgekleurde saxofoons tegen. In de Reu de Adolphe Sax staat het Huis van Sax. Dit interactieve museum is ieder dag van de week geopend en gratis te bezoeken. Op een bankje voor het museum zit een standbeeld van Adolphe Sax.

Rots Bayard
Rijdt u vanuit het zuiden Dinant binnen, dan moet u langs de Rots Bayard. De rots dankt zijn naam aan de mythe van het Ros Beiaard en de vier Heemskinderen. In werkelijkheid is de scheiding tussen de twee rotsformaties gemaakt door de troepen van Lodewijk de 14de die hiermee de toegang tot de stad vereenvoudigden.

De grot La Merveilleuse
Deze grot is in 1904 ontdekt en is één van de mooiste grotten van België. Net als in veel ander druipsteengrotten in de Ardennen zijn hier vele prachtige stalagmieten en stalactieten te vinden. Bijzonder aan deze grot is dat er meerdere heldere watervallen te bezichtigen zijn.

De Abdij van Leffe
De Abdij van Leffe dankt zijn wereldwijde naamsbekendheid aan het Abdijbier Leffe. Dit bier is hier in de dertiende eeuw voor het eerst gebrouwen door de Norbertijnen van Leffe.