Grotten van Han

Het Domein van de Grotten van Han

In de het dorpje Han sur Lesse vindt u de beroemde Grotten van Han. Maar op het domein is meer te beleven dan alleen de Grot van Han!

De Grot van Han

We beginnen waarmee het domein zijn bekendheid verwierf: de Grot van Han met drie Michelinsterren! Ze is beroemd vanwege haar immense zalen, die gevormd zijn door de rivier de Lesse die door de kalkrots stroomt. Ontdek in deze onderaardse wereld hoe het water van de rivier de Lesse wordt weerspiegelt.

Honderd jaar oude tram

Een honderd jaar oude tram vervoert u over vier km naar de ingang van de Grot van Han. De rondleiding in de grot is zo’n twee km en duurt ongeveer een uur en drie kwartier.

Het Wildpark

En er is meer: het beste Wildlife Dierenpark in België! U kunt al wandelend of met de speciale safaribus op avontuur. Ontdek de vele diersoorten die het park rijk is. Hier kunt u zelfs de Europese ‘big five’ ontmoeten: de wolf, de bruine beer, de lynx, de Europese bizon en de veelvraat. Daarnaast geniet u van de prachtige natuur en de vele mooie uitzichten die het park te bieden heeft.

Prehistorisch museum

En er is nog meer: PrehistoHan een interactief museum dat je terugvoert naar de prehistorie. Al 4000 jaar geleden werd de Grot van Han door mensen bewoond. Het museum toont u talloze archeologische opgravingen en toont u het dagelijks leven van de bewoners van de Grot van 100 jaar geleden. In de bioscoopzaal zet u uw 3D bril op en beleeft u de opgravingen alsof u er zelf bij bent geweest.

Nog meer te beleven

Verder biedt het Domein van de Grot van Han een speelplein voor de kinderen met een miniboerderij, het museum Han van Weleer een tentoonstelling met scenes uit het dagelijks leven van rond 1900, enkele restaurants en natuurlijk een souvenirwinkel. Regelmatig worden er evenementen georganiseerd. Maar daarvoor neemt u liever zelf een kijkje op de website van de Grotten van Han!

Klik hier voor meer informatie