Kajak op de Lesse

Met een kajak rivier de Lesse afdalen

Een absolute aanrader in de Belgische Ardennen!

Kies een parcours

Met een kajak een parcours afleggen van 12  km of 21 km. Je gaat met de trein vanuit Dinant naar Gendron voor een traject van 12 km, duur ongeveer 2,5 uur. Of je stapt in Houyet uit de trein en in je kajak voor een wateravontuur van 21 km, ongeveer 5 uur.

Kijk wat de Lesse te bieden heeft

Welk parcours je ook kiest: een halve of hele dag, je beleeft een onvergetelijke dag op het water. Je peddelt eerst door oeroude bossen, langs Natuurpark Furfooz met indrukwekkende rotswanden, middeleeuwse kastelen, twee watervalletjes die je moet overwinnen en natuurlijk volop aanlegmogelijkheden zoals grindstrandjes en gezellige tavernes om honger en dorst te stillen.

Samen in een kajak

Ook al heb je nog nooit een kajak van dichtbij gezien, deze tak van sport heeft iedereen snel onder de knie. Kinderen vanaf 5 jaar mogen samen met een volwassene in een tweepersoons kajak. U kunt natuurlijk ook met twee volwassenen samen in een kajak. De Lesse is over het algemeen niet diep, zo’n 60 cm met een paar diepe plekken tot 30 meter (bijvoorbeeld langs de rotsen).

Afvaart van de Lesse en meer

Bij aankomst kun je gratis gebruik maken van warme douches en kleedkamers. Waarna je op een terras rustig terug kunt denken aan deze onvergetelijke dag. Je kunt de afvaart van de Lesse ook combineren met een andere activiteit. Enthousiast geworden, zin in gekregen, meer weten? Ga naar: Dinant Évasion

Meer activiteiten en daguitstapjes

De Ardennen hebben nog veel meer te bieden! Wilt u weten welke sporten nog meer vooral in de Ardennen worden beoefend, zoals survival en bergklimmen? Ga dan naar sportieve ontspanning. Andere, culturele uitstapjes of dagtochten voor het hele gezin? Kijk op omgeving van het park.

Huur uw vakantiehuis van een particulier op 10 km van Dinant in een prachtig bosrijk park.